Met de hond naar het strand

Niets is zo fijn als het maken van een lange strandwandeling met je hond. Niet alleen jijzelf geniet hiervan, maar ook de hond. Op sommige stranden mag je gewoon de hond meenemen. Je komt hier dan ook veel andere honden tegen met hun eigenaren. Honden rennen door de branding, graven en spelen met elkaar. In de zomermaanden mag je niet overal met de hond over het strand wandelen. Dit heeft te maken met het toeristenseizoen en de vele mensen die gebruik maken van het strand. Je kunt het beste van tevoren even nakijken op welk strand je terecht kunt.

Voorbereidingen voor het strand
Wanneer je met je hond naar het strand gaat, vergeet dan niet om een paar belangrijke spullen in te pakken. Een handdoek meenemen, is geen overbodige luxe, als jouw hond van zwemmen houdt. Zeker als hij nog mee terug moet in de auto, is het prettig als je hond geen natte vacht heeft. Zorg voor vers drinkwater, je kunt hiervoor een lege fles vullen met water. Als je langer op het strand wilt blijven, dan is het verstandig om een parasol mee te nemen. Honden hebben net zoals mensen voldoende schaduw nodig.

De warme zonnestralen
Een hond kan zijn warmte alleen kwijt via zijn voetzolen of door te kwijlen. Honden kunnen ook oververhit raken. Een hond alleen in de auto achterlaten, is dan ook nooit een goed idee. Tijdens de warme stranddagen kun je een lichte hond het beste insmeren met zonnespray voor huisdieren. Dit beschermt de huid van de hond. Honden met een lichte vacht, kunnen ook verbranden. Mochten er veel kwallen in het water zitten, probeer de hond daar vandaan te houden. Kwallen kunnen zorgen voor zweertjes in de mond, maag- en darmklachten. Maar bovenal, geniet van het strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *