Gebitsverzorging hond

Wanneer je hond je enthousiast begroet en een lik wilt geven, kun je verrast worden door de slechte adem van je hond. Het wordt dan hoog tijd om iets te doen aan de gebitsverzorging van je hond. Problemen met het gebit worden vaak laat geconstateerd. Niet iedereen let nauwkeurig op het gebit van de viervoeter. Hierdoor kunnen tandplaque en bacteriën ongestoord hun gang gaan. Toch is het erg belangrijk om de tanden van je hond nauwlettend in de gaten te houden. Ontstoken tandvlees kan leiden tot ontstoken hartkleppen, lever en nieren, doordat bacteriën in de bloedbaan terecht komen.

Ontstoken tandvlees
Er zijn een aantal symptomen waaraan je gebitsproblemen bij je hond kunt herkennen. De signalen zijn, rood en bloedend tandvlees, een slechte adem, bruine aanslag op de tanden en losse tanden en kiezen. Ontstoken tandvlees kan erg pijnlijk zijn voor je hond. Wanneer je ziet dat de hond eenzijdig kauwt, heeft hij waarschijnlijk veel pijn. Een gebitsreiniging voor de hond, kan dan verlichting bieden. Het is een standaardbehandeling, welke bij honden uitgevoerd wordt wanneer er sprake is van beginnend tandsteen en een lichte ontsteking. Door zelf aandacht te besteden aan de gebitsreiniging van je hond, kun je veel leed voorkomen.

Tanden poetsen van de hond
Je kunt zelf veel doen, om het gebit van je hond gezond te houden. Met een speciale tandenborstel en tandpasta poets je de tanden van je viervoeter. Dit hoeft niet elke dag, om de twee dagen is voldoende. Er is speciaal dieetvoer verkrijgbaar, welke het gebit dagelijks ondersteunt. Speciale speeltjes zorgen ervoor dat het gebit onderhouden blijft. Elke dag de hond een enzymatische kauwstrip geven, helpt tandplaque te verwijderen. Als je niet precies weet waar je op moet letten, dan kun je altijd het gebit van je hond laten controleren bij de dierenarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *